Novi ciklus grupne online psihološke podrške za žene

Uznemirena si, nemaš koncentraciju, utučena si, nervozna, zabrinuta, tužna, ljuta, nemoćna…Sva ova osećanja su prirodna i očekivana tokom pandemije i ona se vremenom menjaju i smenjuju. Najveći broj nas se oseća slično – izolovano, usamljeno u svojim osećanjima, čak i onda kada oko sebe imamo neku zajednicu.

U okviru radionice “Ovih dana, kako smo?” osvestićemo trenutke i situacije koje pokreću ova osećanja, i istražiti mogućnost da napravimo drugačiji izbor reagovanja, onaj koji je korisniji za nas. Svaka kolektivno teška situacija poput trenutne pandemije pokreće u nama nezavršene poslove, uverenja koja nam više ne služe, nesvesne šeme i mehanizme psihološke odbrane. Pomoglo bi nam da razumemo kako se tačno osećamo, da ta osećanja prihvatimo i pronađemo način da osnažimo sebe. Naše bolje emocionalno stanje će nam omogućiti i da se bolje nosimo sa objektivnim izazovima pred nama.

Posle uspešnog prvog ciklusa radionica psihološke podrške za žene, 30. novembra 2020. počinje i drugi ciklus od 10 online susreta. Radionice organizuju Agroinvest fondacija i RAST fondacija, a vodi Jelena Medarević, psihološkinja i geštalt psihoterapeutkinja.

Radionice su besplatne i namenjene s.u ženama bez obzira na godine, mesto prebivanja, profesionalni i porodični status. Posebno ohrabrujemo žene koje žive izvan velikih centara da nam se pridruže.

Susreti će se odvijati jednom nedeljno, ponedeljkom od 18h do 20h, putem aplikacije Zoom. Napominjemo da je očekivano učešće u celokupnom ciklusu radionice od 10 susreta.

Broj mesta je ograničen. Prijave za radionice su obavezne i prijavljivanje traje do 27.11.2020. ili do popunjavanja grupe. Prijava se obavlja slanjem odgovora na pitanje Koji je Vaš razlog za učestvovanje u radionici? uz Vaše ime, godine i kontakt podatke, na mejl office@rastfondacija.org.